Etimologia 

L’etimologia és la ciència que estudia l’origen dels mots amb llur evolució fonètica, morfològica i semàntica. Una etimologia és l’origen o filiació d’un mot. Literalment vol dir sentit veritable d’un mot. 

Etimología 

La etimología es la ciencia que estudia el origen de las palabras con su evolución fonética, morfológica y semántica. Una etimología es el origen o filiación de una palabra. Literalmente significa sentido variable de una palabra. 

Etimologia de la paraula “equip” (2004)Icon_pdf.jpg157 kB 

De fet, el concepte i noció d’equip des d’un punt de vista esportiu, entenent-ho com a conjunt de persones unides per aconseguir un objectiu, neix a Grècia amb els diferents jocs de pilota. Homer en l’Odissea i Sòfocles en les Traquinianes ja feien referència a la afecció dels grecs pels jocs d’equip, concretament els citats jocs de pilota. Tots els jugadors grecs havien de tenir sempre molt present el sentiment de… “anem a cooperar, nois!” i eren mal vistes les accions individuals i també, criticades. Pot ser, perquè en els Jocs Olímpics de l’Antiguitat la competició individual fou la més popular, la competició d’equip ha restat un xic oblidada.

Mirallas, 2004