Dopatge

El dopatge és administrar estimulants antireglamentaris amb la intenció d’augmentar el rendiment en una competició esportiva. © Enciclopèdia Catalana, S.A. 1997-2002.

El dopatge en l’esport és qualsevol substància fisiològica aliena a l’organisme presa en quantitat anormal o per una via anormal amb la intenció d’augmentar de manera artificial el rendiment esportiu, que la reglamentació del CIO prohibeix utilitzar i publica un llistat de substàncies prohibides per detenir el seu ús.

Articles publicats

Dopatge declaració CAR

El dopatge a l'esport. Descarregar 81 KB .pdf Declaració del Centre d'Alt Rendiment Esportiu (CAR) de Sant Cugat del Vallès, Barcelona, novembre de 1998.  

read more

¿Qué es el dopaje?

¿Qué es el dopaje? Descargar 71 KB .pdf El uso del dopaje sanguíneo como ayuda ergogénica (American College of Sports Medicine - ACSM) Es la postura del Colegio Americano de Medicina del Deporte que cualquier procedimiento de dopaje sanguíneo usado en un intento de...

read more

Què és el dopatge?

Què és el dopatge? Descarregar 72 KB .pdf L'ús del dopatge sanguini com a ajuda ergogènica (American College of Sports Medicine - ACSM) És la postura del Col·legi Americà de Medicina de l'Esport que qualsevol procediment de dopatge sanguini usat en un intent de...

read more